morning-star
Международен фестивал на изкуствата "Утринна Звезда"
Международен Арт Лагер Фестивал 2021

Международен Арт Лагер Фестивал 2021

Международен фестивал на изкуствата и арт лагер «УТРИННА ЗВЕЗДА» КРАНЕВО /Златни пясъци 01-08.07.2021 Г. ОРГАНИЗАТОРИ: Арт Академия “Утринна звезда“ Секция на Международен танцов съвет /CID UNESCO/ Със съдействието на: АДМИНИСТРАЦИЯ Кранево/Китен Балкански комитет към федерация на арт и спортни дисциплини. www.utrinnazvezda.com

Регламент

ГРАНД ПРИ НА фестивала НА СТОЙНОСТ 4500 ЛВ-
БЕЗПЛАТНО ПРЕБИВАВАНЕ НА
МФИ „УТРИННА ЗВЕЗДА“ 2022,.!

Каним ви на Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, който се провежда в най-красивите Български курорти - лятото в морските курорти Кранево, Китен, Албена, гр.Черноморец, гр.Созопол, а през зимата в Банско и е един от водещите и престижни фестивали в България! С всяко следващо издание привлича хиляди участници и печели все по-голяма популярност в страната и чужбина!
В рамките на ХХХI МФИ «Утринна звезда»
се включва и онлайн формат.

Искаме да ви уведомим, че поради създалата се обстановка, вие можете да участвате в ХХХІІ МФИ "Утринна звезда" и ОНЛАЙН.

От 10 до 15 юни 2021 г. можете да изпращате клипове или линкове към вашите видеа . Видеата трябва да са заснети след 01.01.2019 година.

Колектив или индивидуален участник заявяват участието си в съответствие с регламента на фестивала. Видеоматериали се предават през линкове към youtube , DOX или др. сайтове по обмен на файлове. Видеото да не се премахва докато не получите дипломи. Видеозапис не трябва да съдържа монтаж или специални ефекти. Запис трябва да бъде направена със статив,с високо качество, без акустични грешки.Запис може да бъде направена на сцена, в зала и подобно помещение, допускает се видеа от друг конкурс или концерт. Звук трябва да е качествен, всички нюанси на изпълниние да бъдат добре чути.

Клиповете или линковете,преименувани/виж общи условия т.7/ се изпращат на e-mail : utrinazvezda@abv.bg

Заедно с видеото прикачете талон за участие и копие от платежен документ.

Журито ще присъди награди за І, ІІ и ІІІ място в отделните категории.

Отстъпки от фестивални такси за участие в МФИ „Утринна звезда“ през 2021 година

Наградите ще бъдат изпратени по куриер.

Такси за участие в онлайн конкурса :

индивидуални участници/соло/дует/трио - 30 лв./чов. до 2 изпълнения, за всяко следващо изпълнение доплащане - 10 лв.

Групи/формации - 20 лв. на човек/на стил /до 2 изпълнения, за всяко следващо изпълнение доплащане - 10 лв.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 05.07.2021г. на страницата на фестивала във Фейсбук и на сайта на фестивала.


Целта на организаторите:

- Предоставяне на възможност на талантливите деца и възрастни да изявят пълноценно своите заложби

- Развитието на различните видове на изкуствата и насърчаване на деца и младежи към занимания, свързани с изкуствата

- Обмяна на творчески опит

- Сътрудничество между ръководителите и приятелство между колективите

Популяризиране на световни и национални културни ценности

Международен Арт лагер „Утринна звезда“ ще завърши с финална продукция.

Ще видим на сцена поставени по време на лагера комбинации на хореографи, педагози и треньори с участието на всички участници от лагера – танцьори, художници, артисти, певци и музиканти.

Арт лагер е уникална възможност за децата да се срещнат със своята публика, да разберат как усилената работа в сферата на изкуствата води до ясни и непосредствени резултати – те са създатели на културни продукти и оценени като творци.

Необходими документи за заявяване на участие:

- талон за участие/онлайн заявка през сайта

- платежен документ

- списък на участниците с ЕГН/дати на раждане.


Участници :

Лагер-фестивал е отворен за всички, индивидуални участници, читалища, ЦРД, Младежки домове, Академии, Дворци на децата, частни школи, студия, клубове , релакс школи и др.

ЦЕЛИ:

-Създаване на условя за творческо самоизразяване на деца и младежи, и тяхната самореализация.

-Запознанство и обучение в различни творчески дейности.

-Разширяване на връзки и обмен на опит между ръководители и колективи.

-Създаване на условия за съзнателното разкриване на неограничените творчески способности в човека -Да развием и утвърдим новото изкуство, характеризираще се с групово взаимодействие и синтез във всички области на творчеството.

-Създаване на условия за почивка и оздравителен режим .

Спортни и творчески игри .Конкурси.

ДИСКОТЕКИ ВСЕКИ ДЕН.


Възрастови категории:

І. Категория МИНИ до 8 години 4 месеца

ІІ. Категория от 8 г. и 4 месеца до 12 години и 4 месеца

ІІІ. Категория 12 г. 4 мес. до 15 год. 4мес.

ІV. Категория 15 - 18 години

V. Категория 18 - 25 години

VІ. Категория над 25 години

Позволява се смесване на възрастовите категории 50%,като по-малките преминават в следващата възрастова категория!

VІІ. Смесена /за продукции/


Формат за участие

- Солo

- Дует/трио

- Малки групи - 4-8 човека

- Формации – над 8 човека

- Продукция –над 20 човека


РАЗДЕЛ ТАНЦОВО ИЗКУСТВО

СТИЛОВЕ: КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ. НЕОКЛАСИКА. ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ, ЕТНО ШОУ, СТИЛИЗИРАН ФОЛКЛОР.

СПОРТНИ И СОЦИАЛНИ ТАНЦИ. ТАНЦОВО ШОУ. OPEN. МОДЕРН, ДЖАЗ, КОНТЕМПОРАРИ. HIP HOP / STREET DANCE. МАЖОРЕТНИ СЪСТАВИ. ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА. АКРОДЕНС.


КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ. НЕОКЛАСИКА

- Палци не се одобряват при танцьорите в категория МИНИ .

- Използване на сценография, аксесоари и опори е позволено.

В «класическа хореография» могат да бъдат представени композиции под класическа музика. Изпълняват се в традиционните за стила костюми. Обувки – полу-палци, палци. Танцьорите в тази категория трябва да изпълняват класическа хореография.

В „Неокласика” могат да бъдат представени композиции с използване на класическа, стилизирана класическа или съвременна музика. Основа на хореографията трябва да е класическа, но с оригинални елементи от други стилове. В костюмите могат да бъдат привнесени оригиналността и стилизацията . Възможно е представяне на изпълнението без обувки.

ХАРАКТЕРНИ, НАРОДНО-СТИЛИЗИРАНИ, ЕТНО ШОУ.

-Хореографията трябва да е съставена въз основа на оригинални танци на народите.

В тази дисциплина са включени традиционните танци на всяка националност, предавани от поколение на поколение. Танците могат да бъдат избрани от всякаква географска или етническа територия и могат да представят какъвто и да е исторически период.

-Използването на традиционни костюми и музика е задължително.

- Народно-стилизиран танц – хореографията трябва да съответства на традиционния танц, но могат да бъдат използвани съвременни танцови техники. Костюмът трябва да носи характерния образ, но може да бъде опростен/стилизиран.

DANCE SHOW (Танцово шоу)

-Танцът трябва да бъде сюжетен или сюжетно-образен с такова разположение на хореографския материал, в което се създава смислово, емоционално или темпово нарастване на номера. Аксесоари , декорации и сценически материал- позволени.

-Използване на акробатични елементи е позволено , но не дава предимство.

-Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи.

Танцово шоу е сложно синтезирано танцово направление, което се базира на свободни комбинации на елементи на класическа хореография, джаз, модерн, съвременна хореография , народна стилизация, вариете, кабаре, акробатични елементи и т.н. Музикално-хореографска миниатюра с такова разположение на хореографския материал , че позволява разкриване на смислово и емоционално разкриване на номера. Композицията може да бъде емоционална и да съдържа шоу елементи. В основата на танца трябва да е заложено драматургично действие, което съдържа три композиционни елемента : завръзка , кулминация и финал.

СОЦИАЛНИ И СПОРТНИ ТАНЦИ

Спортни танци./ Латино шоу / Сальса/ Бачата/ Меренге/ Руэда/ Аргентинско танго/ Хастл

МОДЕРН, ДЖАЗ. КОНТЕМПОРАРИ.

Всички танцови движения трябва да са в съответната техника.Характерн.за стила позиции на крака, ръце и тялото. Декорации и сценичен материал- позволени, използване на аксесоари, които са част от костюма или от образа на танцьора е позволено. Модерн –стил, който включва свобода на самоизразяване. Сюжети , различаващи се от класиката, но класиката е основа. Тук забележимо се увеличава вниманието към рисунката на движение, ритъм и идея. Движението се заражда от импулса, което дава на тялото свобода в пространството. В модерн има значение вътрешната пълнота на движението, точни линии , умение да се работи с дишането. Джаз – съчетава в себе си фолклора на афроамериканците и танците на другите емигранти. Той се отличава със свобода на движение на тялото и отделните му части както по хоризонтал , така и по вертикал. - съгласуване на движенията с ритъма на музиката; - синкопиране – ритъм между силните части на музиката; - изолирани движения – подвижността само на една част на тялото, като в същото време цялото тяло е неподвижно или се движи в срещуположна посока. Контемпорари – в хореографията на танца се срещат елементи от модерн, джаз, народни танци, класически балет с източни техники и културата / йога, елементи на бойните изкуствата/. Този стил постоянно се развива, това е работа върху пластиката и грацията на тялото, разтяжка на всички групи мускули, скокове, падания, преплъзвания над пода, контактна импровизация. Характерна особеност на контемпорари е редуването на напрегнати мускули и неочаквано отпускане на тялото, рязко спиране, падане и ставане , балансиране. Контемп съдържа елементи на класическия танц, но ако класиката е строги форми на изразяването и точен сценарий, то в контемпорари е важно танцьорът да слуша гласът на своето тяло, което изразява емоционални преживявания. OPEN . В дадената категория отсъства ограничение в стиловете танци. Стиловете, които се използват могат да бъдат в чист вид или в съчетание. - Използване на сценография и декорации не е разрешено. Използване на аксесоари, които са част от костюма или образа на танцьора е позволено . Използване на акробатични елементи е позволено , но не дава предимство. STREET DANCE / HIP - HOP - Използване на реквизит не е препоръчително. Използване на аксесоари е позволено - Позволено използване на акробатически елементи, но да не са доминиращи. При подаване на заявката да се посочи стил: STREET (Hip-Hop\Popping\Locking\House\Breaking), DANCEHALL (Dancehall,Twerk), FEMALE CHOREO (Vogue\Waacking\High Heels\ Jazz Funk \Go-Go\Pole Dance)

МАЖОРЕТНИ СЪСТАВИ. Парадни и спортни мажоретки. - Използване на сценография и декорации не е разрешено. - Използване на акробатични елементи е позволено. - Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи. ХУДОЖЕСТВЕННА ГИМНАСТИКА. АКРО ДЕНС. - Използване на сценография и декорации не е разрешено. - Използване на акробатични елементи е позволено. - Позволени танцови поддръжки, силови и други елементи.

*изпълненията на солo, дует и трио да не надвишават 2 мин./групи и формации 8 мин.

*некоректното подаване на времетраенето на изпълненията ще се санкционира със спирането на изпълнение и отнемане на точки!!! * музиката трябва да бъде изпратена на е-мail – festival_utrinnazvezda@abv.bg Файлът да се ПРЕИМЕНУВА по образец посочен в общи условия т.7.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ . РАЗДЕЛ ТАНЦОВО ИЗКУСТВО

- «ИНТЕРПРЕТАЦИЯ» : способността на танцьора да следва ритъма и музикалността на мелодията, да ги изразява посредством движенията на тялото, способността да използва движенията и техническите елементи адекватно на музикалната рисунка, способността на танцьора плавно да продължи рисунката на танца след «спиране», «пауза» и други фигури. «Интерпретация» може да се подразбира и като способността на танцьора да адаптира и налага движенията на музиката.

- «ТЕХНИКА»: изпълнението на движенията трябва да съответства на музиката, изпълнение на технически елементи , движения и фигури, (позиция, точност, координация, равновесие и контрол над тялото), използване на цялото пространство както персонално така и общо по вертикални, хоризонтални и диагонални плоскости, синхрон.

- «ХОРЕОГРАФИЯ» : разпределение на движения, фигури в съответствие с танцовия контекст, костюм и музика. Съответствие на репертуара с възрастта на изпълнителите.

- «ИМИДЖ» : актьорско майсторство, презентацията на танцьорите на сцената. Изкуството на изпълнителите да демонстрират емоции и чувства. Начално и завършващо представяне на танцорите.

РАЗДЕЛ МУЗИКА

ФОЛКЛОРНО ПЕЕНЕ

ЕСТРАДНА И ПОПУЛЯРНА ПЕСЕН

ДЖАЗ , РОК, R&B

ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ /СОЛО, ОРКЕСТРИ, АНСАМБЛИ/

БИЙТБОКС

Изпълнители представят песни или инструментални композиции с общо

Времетраене: до 8 мин. на категория /композиции или 2 песни/

индивидуалните и груповите изпълнители да представят до 2 песни;

допуска се съпровод до 5 души

една от песните да е на български език/авторските песни имат приоритет

оркестри и групи представят по 2 композиции

Формат за участие

- Солo

- Дует/трио

- Малки групи - 4-8 човека

- Ансамбли – над 8 човека

- Хор


КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ


-Музикалност; художествена интерпретация на музикално произведение (собствена интерпретация на произведението);

-Чистота на интонация и качеството на звучене;

-Сложост на репертоара; /за ансамбли, дуети, триа- изпълнение на унисона и многогласие, интониране на хорова партия. Съответствие на репертоара с изпълнителски възможности.

-Сценична култура, артистизъм.


РАЗДЕЛ ТЕАТРАЛНО ИЗКУСТВО.


Участниците представят театрална постановка или спектакъл.

времетраене до 40 мин.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

АРТИСТИЧНОСТ

РЕЖИСУРА

ПОСТАНОВКА

СЦЕНОГРАФИЯ


РАЗДЕЛ ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

-картините ще се рисуват по време на фестивала,техниката на изпълнение свободна.

-темата ще бъде озвучена на място

-организаторите подсигуряват повърхности за рисуване/хартия, платно/.

-картини ще бъдат подредени в изложба на Гала концерта.

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

КОМПОЗИЦИЯ

ЖИВОПИСЕН СТИЛ

ЦЯЛОСТНОСТ В ПРЕДАВАНЕ НА НАСТРОЕНИЕ, ЧУВСТВЕНОСТ НА ОБРАЗА.

ОРИГИНАЛНОСТ


ФОЛКЛОРНА СЕСИЯ

БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ

Колективите представят танци или композиции с общо времетраене до 12 мин. на категория /композиция или 2 танца/

Възрастови категории:
І - МИНИ / до 9 години /
ІІ - от 9 до 13 години
ІІІ - от 13 до 18 години
ІV - над 18 години

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ

- ХОРЕОГРАФИЯ - композиция, сложност, майсторство, динамика, емоционалност

- ПОСТАНОВКА - оригиналност на постановката.

- АРТИСТИЧНОСТ - разкритие на художествения образ и сценична култура

- ИМИДЖ - Съответствие на стил и начин на изпълнения, съпровождане, костюми на народни традиции

ФОЛКЛОРНО-ЕТНОГРАФСКИ ЖАНР
Фолклорно-етнографски колективи, представят номера и програми, създадени на фолклорна основа, народни (регионални, местни) обичаи. Времетраене до 8 мин.

Възрастови категории:
- до 20 години
- над 20 години

КРИТЕРИИ НА ОЦЕНЯВАНЕ:

- качеството на фолклорния материал (художествена ценност, етнографска точност);

- съответствие на стил и начин на изпълнения, съпровождане, атрибути, костюми на народни (регионални, местни) традиции; - качеството на изпълнение;

- зрелищно решаване на изпълнение, яркост и самобитност, оригиналност на изпълнение;

- съответствие на костюми, музикални инструменти и реквизит на темата на изпълнение;


В КОНКУРСА СА ВКЛЮЧЕНИ И ДРУГИ ВИДОВЕ АРТ И СПОРТНИ ДИСЦИПИНИ!!!
Кино, Театър-мода, експериментален жанр, цирково шоу, земна акробатика, аеробика, демонстрации на бойни изкуства и други.


НАГРАДЕН ФОНД:

ГРАНД ПРИ - Безплатно участие в МФИ «Утринна звезда»-2022

Ваучери с отстъпки за Арт Лагер-фестивал "Утринна звезда« и МФИ „Утринна звезда“

50% отстъпка от такса участие за квалификациитеза P.A.S.S. METHOD - Balkan Cup

Дипломи за всички участници

Купи, медали и плакети 1,2,3 място.

Награда за най-добра хореография и постановка.

Награда на Арт Академия „Утринна звезда“-лауреатите получават покана да представят България на европейски и световни конкурси и фестивали!

Наградите се връчват по преценка на журито, организаторите и партньорите на конкурса. Запазва се право да не присъжда всяка една от горепосочените награди.


КЛАСИРАНЕ

Класирането се осъществява по точкова система.

Максимален брой точки по един критерий – 10. Общ максимален брой точки -40.

І място- 37-40 точки

ІІ място- 31-36 точки

ІІІ място – 26-30 точки.

Следователно в определена група може да отсъства първо, второ, или трето място, както е и възможно няколко участника да се класират на едно и също място.

ЖУРИРАНЕТО Е ЗАКРИТО /В ПРОГРАМАТА И В ПРОТОКОЛИТЕ НА ЖУРИТО СЕ ПОСОЧВА САМО СТАРТОВ НОМЕР И ИМЕТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО/.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

т.1. Организаторите си запазват правото да записват и излъчват изпълненията на фестивала.

т..2. Ръководителите на колективите носят отговорност за злополуки и контузии на изпълнителите.

т..3. Разходите по пребиваването на колективите и придружаващите ги лица- пътни, дневни,са за собствена сметка.

т.4.Разходите за награден фонд, техническото, сценичното и медицинскотообезпечаване се поемат от организаторите.

т.5. Ръководителите на колективите носят отговорност за поведението на своите колективи по време на мероприятието, заплащат нанесените щети .

т.6. Участниците отговарят за своите костюми, реквизити и лични вещи.

т.7. Изпълнител не изпратил музика за своето участие няма да бъде допуснат до конкурса. Изпълнител, изпратил музика след указания срок ще трябва да заплати допълнително 20 лв.

т.8. Авторските права трябва да бъдат уредени от участниците.

т.9. Времетраенето на изпълнение:

Соло/дует/трио (Танцово изкуство)- 2 мин.

Соло/дует /трио (Музика)- 4 мин.

Малка група/Формация- 4мин.

Общо времетраене на категория – 8мин. За фолклорна сесия/хор/оркестър-12мин.

т.10. Времетраенето на изпълненията, задължително се посочва в заявката.

*Некоректно подаване на времетраенето на изпълненията ще се санкционира със спирането на изпълнението!

т.11. Програма на фестивала се определя от организационно-постановъчен екип и не подлежи на коментар.

т.12. Организаторите запазват правото си при необходимост да променят програмата.

т.13. Решението на журито за крайното класиране на колективите не подлежи на коментар.

т.14. С подаване на заявката, вие декларирате съгласието си с условията на фестивала.

т.15. Начинът на провеждане и журиране са запазени и са предмет на авторско право.


ОБЩИ УСЛОВИЯ Т.7.
ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ФЕСТИВАЛА, МУЗИКАЛНИЯТ СЪПРОВОД ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗПРАТЕН НА E-MAIL: festival_utrinnazvezda@abv.bg

Музикалният или видео файл трябва да бъде преименуван по следния начин:

1. Танцов стил или музикален стил:

КБ-класически балет, неокласика.

ХТ-характерни танци,етно шоу, бели денс

МС-мажоретни състави

МДК-модерн/джаз/контемпорари

ТШ-танцово шоу

О-опен

СТ-спортни и социални танци

ХХ-хип-хоп /Street dance

АД-акроденс и художествена гимнастика

НТ-народни танци

ЕПП - естрадно и популярно пеене .

ФП - фолклорно пеене

2. Възрастова категория: І,ІІ,ІІІ,ІV,V,VІ, VІІ

3. Формат за участие:

С - соло

ДТ - дует/трио

МГ- малка група

Ф - формация

П – продукция

А - ансамбъл

Х – хор

4. Име изпълнителя/колектива.

5. Името на танца/песента.

*ЗА РАЗДЕЛ МУЗИКА: Пред името на песента поставете цифра 1 или 2 , в зависимост от предпочитания , коя песен искате да изпеете първа.


Образец ТИ: КБ, ІІ, Ф, Балет Феерия, Па де дьо из балета Лебедово езеро.

Образец МУЗИКА: ФП, ІІІ, С, Петя Петрова, 1 Хубава си моя горо


Срок за изпращане -20.06.21 г.

*Изпълнител не изпратил музика за своето участие няма да бъде допуснат до конкурса.

*Изпълнител, изпратил музика след указания срок,

ще трябва да заплати допълнително 20 лв.

Програма

ПРОГРАМА ХХХІІ МФИ „Утринна звезда“

01.07. - Поселение в хотели.Среща с ръководители.

Мастер класове и семинари

02.07.-ОТКРИВАНЕ НА ФЕСТИВАЛА

- Театрално изкуство

- Изобразително изкуство

Мастер клас „Хип-хоп”/ Практикум по приложно изкуство.

Мастер клас. „Вокални техники.” / Дискотека.

03.07.-Мастер клас. «Съвременна хореография. Контемп..»

Мастер клас. „Хип- хоп” / Мастер клас. „Стрийт денс” / Практикум по приложни изкуства.

04.07. - Семинар. „Характерния танц.Фламенко" / Мастер клас. „Хип- хоп”/ Мастер клас. „Брейк”/Практикум по приложна техника./ Мастер клас. „Вокални техники.” Мастер клас „Класически балет.Постановка на камерен танц”.

Мастер клас. „Стилово разнообразие в български народен танц”

Развлекателна програма. Дискотека.

05.07. - Конкурсна програма: Танцово шоу/ Open/ Джаз. Модерн . Контемпорари./ Мажоретни състави.Раздел музика: Естрадно и популярно пеене. Фолклорно пеене. Инструментални изпълнители.

Мастер класове и семинари

Развлекателна програма. Дискотека.

06.07. -Конкурсна програма: Класически балет/Неокласика / Характерни танци, этно шоу / Спортни и социални танци / Hip Hop. Street dance / Художествена гимнактика. Акроденс. Конкурс Номинация –ГРАНД ПРИ./ Мастер клас. «Съвременна хореография. Контемпорари.»/Мастер клас. „Хип- хоп”/ Мастер клас. „Стрийт денс” / Практикум по приложни техники. /Развлекателна програма. Дискотека.

07.07.-Продукция –Арт лагер/ГАЛА КОНЦЕРТ И НАГРАЖДАВАНЕ./ Мастер класове и семинари/ Развлекателна програма. Дискотека.

08.07.- Закриване на фестивала


Пълна програма на фестивала ще бъде публикувана на сайта фестивала и фейсбук страница 26.06.2021г..

Финансови условия

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ Е САМО ПРЕЗ ОРГАНИЗАТОРИТЕ:

Хотели 1*,2*, 3* Кранево /Китен , FB / Цена на чов. за период 7 дни / - 280-350 лв.

Спортен комплекс Кранево, FB / Цена на чов. за период 7 дни / - 380-441 лв.

Хотел 5* Кранево, FB / ALL / Цена на чов. за период 7 дни / - 550-755 лв.


Възможно е настаняването за по-малко дни при предварително запитване!!!

В цената е включено:

Full board – нощувки/за посочен период/, закуска + обяд + вечеря на „шведска маса”, не включва: безалкохолни и алкохолни напитки и други!

Спортен комплекс – ползване на спортни площадки, зали, басейни.

All inclusive: закуска, обяд, снак и вечеря (интернационална кухня);

Напитки само по време на хранения - български алкохолни , кафе, мляко, чай, плодов сок, минерална вода и газирани безалкохолни напитки в основният ресторант. Ползване на басейни с минерална вода(28-32) градуса; термо зона (финландска сауна, парна баня, контрастен душ и шоково ведро), външно джакузи, фитнес, безплатен безжичен интернет (Wi-Fi) на територията на хотела, безплатен паркинг, ползване на конферентна зала и открита площадка по разписание, шезлонг и чадър на плажа.

Цените са нетни преференциални само за участниците на фестивала с включено ДДС и туристически данък!

При група над 15 човека – 1 ръководител се настанява безплатно! Период за подаване на окончателна резервация - 15 дни преди пристигането.

ВАЖНО : Вие имате право да отмените резервацията на хотела само по

е-мейл, най-късно за 10 дни преди пристигане, след този срок вие дължите стойността за един ден за всяка отменена резервация.

* Авансово плащане не се връща.ТАКСИ участие

*Соло - 40 лв.

*Дует /трио – 40 лв. /чов.

*Малка група - 35 лв. /чов.

*Формации - 35 лв. /чов.

*Продукция - 20 лв. /чов.

*Български народни танци и фолклорно -етнографски жанр конкурсна такса – 20 лв. /чов.

*таксата участие дава правото на изпълнител да участва във всички стилове в ЕДИН раздел!

*Изпълнител, заплатил фестивална такса 35 лв. за групови изпълнения и желаещ да участва в категория – соло,дует-трио, доплаща 10 лв. на изпълнение.


Такса участие в мастер класове /издават се сертификати/:

20 лв. на стил/жанр/3 часа.


*членовете за 2021г. на секция-перник на международния танцов съвет CID UNESCO, получават отстъпка 5% от фестивалните такси за конкурса!!!

*желаещите да станат членове секция-перник на международния танцов съвет cid unesco за 2021г. могат да направят заявка на: email: perniksectioncid@gmail.com


***

ДОПУСКА СЕ УЧАСТИЕ В КОНКУРСНАТА ПРОГРАМА И МАСТЕР КЛАСОВЕ НА КОЛЕКТИВИ И СОЛИСТИ, КОИТО НЕ СЕ НАСТАНЕНИ ПРЕЗ ОРГАНИЗАТОРИТЕ ПРИ СЛЕДНИТЕ УСЛОВИЯ:

Участие в конкурсната програма:

Соло /дует/трио – 70 лв./чов.

Малка група/формация- 60 лв./чов.

Мастер класове/издават се сертификати/:

– 40 лв./чов./на стил/3 часа/

Пакетна цена /участие във всички майстор класове / - 100 лв.


Адреси за подаване на заявките и необходимите документи:

utrinazvezda@abv.bg или онлайн: http://www.utrinnazvezda.com

попълнен формуляр на заявката или използвайте онлайн форма в сайта www.utrinnazvezda.com

сканирано копие на платежен документ

списък на група с дати на раждане


ВАЖНО:

СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИ– ДО 15.06.2021г

СРОК за превод на авансово плащане 30% от сума за резервация на хотела – ДО 15.06.2021г

С подаване на заявката се заплаща фестивална такса.

След изпратено копие от платежен документ по електронната поща,

Вашето участие се потвърждава !


Банкова сметка: Банка ДСК ЕАД BIC: STSABGSF

IBAN: BG74STSA93000018257553

Сдружение „Арт академия „Утринна звезда”

Основание за плащане:

Участие в МАЛФИ „Утринна звезда“ – /име на колектива/солиста/ Успешна подготовка!

Президент на фестивала: Кирил Костадинов

Моб. тел. 0899108875

Програмен Директор: Елена Валериева

Моб.тел. 0896063105

Класация

-->

Жури в състав:

Доц.д-р Ивайло Иванов

Теодора Станева

Иван Кръстев

Алексей Огаров

Пламен Сашев

определи следната класация:

ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ.8-12 год.СОЛО.

І място - Чихичин Милена . Лицей,,Чиприян Порумбеску" Кишинев/Молдова. Преподавател Инна Хатипова .

ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ.12-15 год. Соло.Пиано.

ІІ място - Чихичин Евелина. Лицей,,Чиприян Порумбеску" " Кишинев/Молдова. Преподавател Ирина Лукин .

ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ.12-15 год. СОЛО.ЦИГУЛКА.

І място -.Чихичин Евелина. Школа по изкуствата им.,,Алексея Стырчи" Кишинев/Молдова. Преподавател Светлана Белееску.

ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ.12-15 год. ДУЕТ/ТРИО.

І място - Ротару Анастасия, Раду Мария Магдалена . Школа по изкуствата им.,,Алексея Стырчи" Кишинев/Молдова. х.р. Виктория Кукулски, концертмайстор Виктория Лозован.

ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ.12-15 год. АНСАМБЪЛ.

І място – Ансамбъл на цигулари,,Вълшебни струни" Школа по изкуствата им.,,Алексея Стырчи" Кишинев/Молдова. х.р. Виктория Кукулски .

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.8-12 год..СОЛО.

ІІІ място - Ясмин Исмаил, Вокална школа «Септима» при НЧ « Васил Левски 1959г» гр. Балчик в.п. Марина Морозова

ІІ място - Зорница Георгиева,Вокална школа «Септима» при НЧ « Васил Левски 1959г» гр. Балчик в.п. Марина Морозова

ІІ място - Пресияна Петрова, Вокална школа «Септима» при НЧ « Васил Левски 1959г» гр. Балчик в.п. Марина Морозова

І място - Маргита Драганова,Вокална школа «Септима» при НЧ « Васил Левски 1959г» гр. Балчик в.п. Марина Морозова

І място - Станислава Георгиева,Вокална школа «Септима» при НЧ « Васил Левски 1959г» гр. Балчик в.п. Марина Морозова

І място - Александра Петрова.“Вокално студио Вяра Иванова“ р.Пловдив. в.п. Вяра Иванова

РОК ВОКАЛ. СОЛО.

І място - Александра Петрова. “Вокално студио Вяра Иванова“ р.Пловдив. в.п. Вяра Иванова

І място - Йоана Филипова, гр.Варна, в.п. Мила Маврова.

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.12-15 год.. СОЛО.

І място - Марина Кирова, Вокална школа «Септима» при НЧ « Васил Левски 1959г» гр. Балчик в.п. Марина Морозова

І място - Йоана Филипова, гр.Варна, в.п. Мила Маврова.

ФОЛКЛОРНО ПЕЕНЕ.12-15 год.. СОЛО.

І място - Чихичин Евелина. Школа изкуств им.,,Алексея Стырчи" Кишинев/Молдова. Преподавател Людмила Циркан.

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.12-15 год.. АНСАМБЪЛ.

І място - Вокална школа «Септима» при НЧ « Васил Левски 1959г» гр. Балчик cъс ръководител Марина Морозова

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ/НЕОКЛАСИКА. МИНИ. МАЛКА ГРУПА.

І място - БШ „Адажио“ – гр. Сливен, ръководител Наталия Хаджикостова.

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ/НЕОКЛАСИКА. 8-12 год.. ДУЕТ/ТРИО.

ІІІ място - Габриела Каябашлиева , Кристина Желева. БШ „Адажио“ – гр. Сливен, ръководител Наталия Хаджикостова

ІІІ място - Габриела Енчева, Ванеса Солдатева, Белослава Рафаилова. БШ „Адажио“ – гр. Сливен, ръководител Наталия Хаджикостова

ІІ място - Габриела Енчева, Константина Николова. БШ „Адажио“ – гр. Сливен, ръководител Наталия Хаджикостова

ІІ място - Катрин Петрова и Айчин Билбашар. БШ „Адажио“ – гр. Сливен, ръководител Наталия Хаджикостова

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ/НЕОКЛАСИКА. 8-12 год..МАЛКА ГРУПА.

І място - БШ „Адажио“ – гр. Сливен, ръководител Наталия Хаджикостова.

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ/НЕОКЛАСИКА. 8-12 год.. ФОРМАЦИЯ.

ІІ място - Балет „Flashdance“, НЧ „Искра 1924 г.“ гр.Варна. х.р. Дария Аврамова.Помощник ръководител: Десислав Аврамов, Светлана Киранова

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ/НЕОКЛАСИКА. 12-15 год.. СОЛО.

ІІ място - Александра Димитрова. , „Б2 балет“ при НЧ „Дръстър- 2012“гр.Силистра, х.р. Боряна Кьосева

ІІ място - Дара Славова, „Б2 балет“ при НЧ „Дръстър- 2012“гр.Силистра, х.р. Боряна Кьосева

Модерн.Джаз.Контемпорари.8-12 год.. Дует/Трио.

ІІІ място - Ванеса Солдатева, Айчин Билбашар. БШ „Адажио“ – гр. Сливен, ръководител Наталия Хаджикостова

МОДЕРН.ДЖАЗ.КОНТЕМПОРАРИ.12-15 год.. СОЛО.

ІІ място - Адриана Железова, „Б2 балет“ при НЧ "Дръстър- 2012"гр.Силистра, х.р. Боряна Кьосева

І място -.Дара Славова, „Б2 балет“ при НЧ "Дръстър- 2012"гр.Силистра, х.р. Боряна Кьосева

МОДЕРН.ДЖАЗ.КОНТЕМПОРАРИ. 8-12 год.МАЛКА ГРУПА.

І място - БШ „Адажио“ – гр. Сливен, ръководител Наталия Хаджикостова

МОДЕРН.ДЖАЗ.КОНТЕМПОРАРИ.15-18 год.. СОЛО.

ІІ място - Валерия Андреу, „Б2 балет“ при НЧ "Дръстър- 2012"гр.Силистра, х.р. Боряна Кьосева

АКРО ДЕНС.8-12 год..СОЛО.

І място - Александра Петрова. Гр.София. .х.р. Петя Георгиева

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ. ЕТНО ШОУ . МИНИ. МАЛКА ГРУПА.

І място - БШ „Адажио“ – гр. Сливен, ръководител Наталия Хаджикостова.

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ. ЕТНО ШОУ . 8-12 год..СОЛО.

ІІ място - Александра Петрова. Гр.София.х.р. Петя Георгиева

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ. ЕТНО ШОУ .. 8-12 год.. МАЛКА ГРУПА.

ІІ място - „Б2 балет“ при НЧ "Дръстър- 2012"гр.Силистра, х.р. Боряна Кьосева

І място - БШ „Адажио“ – гр. Сливен, ръководител Наталия Хаджикостова

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ. ЕТНО ШОУ .. 8-12 год.. ФОРМАЦИЯ.

ІІ място - Модерен балет „ VITTO DANCE“, НЧ „П.Р.Славейков 1928 г.“ гр.Варна. х.р. Дария Аврамова.Помощник ръководител: Десислав Аврамов, Светлана Киранова

ІІ място - ТФ „Екстрийм шоу“ Перник/София, х.р.Кирил Крумов.

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ. ЕТНО ШОУ.12-15 год.. ФОРМАЦИЯ

І място - Модерен балет „ VITTO DANCE“, НЧ „П.Р.Славейков 1928 г.“ гр.Варна. х.р. Дария Аврамова.Помощник ръководител: Десислав Аврамов, Светлана Киранова.

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ. ЕТНО ШОУ . 15-18 год.. СОЛО.

І място - Валерия Андреу, „Б2 балет“ при НЧ "Дръстър- 2012"гр.Силистра, х.р. Боряна Кьосева

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ. ЕТНО ШОУ .18-25 год.. ФОРМАЦИЯ.

І място - Ансамбъл „Ciuleandra“ гр.Кишинев, Молдова, х.р. Йон Бенчеци.

ХИП-ХОП И СТРИЙТ ДЕНС . МИНИ. ДУЕТ/ТРИО.

І място - Борис Копчев и Ивайла Пехливанова. ТФ „Екстрим шоу“ Перник/София.х.р. Кирил Крумов

ХИП-ХОП И СТРИЙТ ДЕНС . 8-12 год.СОЛО

ІІІ място - Елица Петрова. ТФ „Екстрим шоу“ Перник/София.х.р. Кирил Крумов

ІІІ място - Даниел Исаков. ТФ „Екстрим шоу“ Перник/София.х.р. Кирил Крумов

ІІ място - Михаил Димитров. ТФ „Екстрим шоу“ Перник/София.х.р. Кирил Крумов

ІІ място - Жаклин Филипова. ТФ „Екстрим шоу“ Перник/София.х.р. Кирил Крумов

І място - Радослав Рударски. ТФ „Екстрим шоу“ Перник/София.х.р. Кирил Крумов

ХИП-ХОП И СТРИЙТ ДЕНС . 8-12 год.. ФОРМАЦИЯ.

ІІ място - ТФ „Екстрийм шоу“ Перник/София, х.р.Кирил Крумов.

ХИП-ХОП И СТРИЙТ ДЕНС . 15-18г. СОЛО.

І място - Мелани Благоева, гр. Враца, ТФ "Magic hoppers" , х.р. Катерина Костадинова

ХИП-ХОП И СТРИЙТ ДЕНС . 15-18г. ДУЕТ/ТРИО

І място - Ерика Георгиева и Мелани Благоева, гр. Враца, ТФ "Magic hoppers" , х.р. Катерина Костадинова

ХИП-ХОП И СТРИЙТ ДЕНС. 18-25 г.ДУЕТ/ ТРИО

І място - Катерина Костадинова, Ерика Георгиева и Мелани Благоева , гр. Враца, ТФ "Magic hoppers"

ТАНЦОВО ШОУ. МИНИ.МАЛКА ГРУПА.

І място - Балет „Eli Dance“ гр.Варна, х.р. Елена Савова.

ТАНЦОВО ШОУ. 8-12 год. СОЛО.

ІІ място - Елизабет Недкова, „Б2 балет“ при НЧ „Дръстър- 2012“гр.Силистра, х.р. Боряна Кьосева

ІІ място - Александра Петрова. Гр.София.Х.р. Петя Георгиева.

ТАНЦОВО ШОУ. 8-12 год.. ДУЕТ/ТРИО.

ІІ място - София Петева , Симона Кънчева, София- Стефани Каменарова. Балет „Eli Dance“ гр.Варна, х.р. Елена Савова.

І място - Елизабет Недкова, Христо Георгиев , „Б2 балет“ при НЧ „Дръстър- 2012“гр.Силистра, х.р. Боряна Кьосева

ТАНЦОВО ШОУ.8-12 год.. ФОРМАЦИЯ.

І място - „Б2 балет“ при НЧ „Дръстър- 2012“гр.Силистра, х.р. Боряна Кьосева

І място - ТФ „Екстрийм шоу“ Перник/София, х.р.Кирил Крумов.

ТАНЦОВО ШОУ.. 15-18 год. СОЛО.

І място - Валерия Андреу, „Б2 балет“ при НЧ "Дръстър- 2012"гр.Силистра, х.р. Боряна Кьосева

OPEN. 9-12 год..СОЛО.

І място - Александра Петрова. Гр.София. Х.р. Петя Георгиева.

OPEN. 8-12 год. ПРОДУКЦИЯ.

І място - Модерен балет „ VITTO DANCE“, НЧ „П.Р.Славейков 1928 г.“ гр.Варна. х.р. Дария Аврамова.Помощник ръководител: Десислав Аврамов, Светлана Киранова

OPEN. 12-15 год.. ФОРМАЦИЯ.

ІІ място - Модерен балет „ VITTO DANCE“, НЧ „П.Р.Славейков 1928 г.“ гр.Варна. х.р. Дария Аврамова. Помощник ръководител: Десислав Аврамов, Светлана Киранова

ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО.

І място - Симона Бедрозова, гр. Мирково. Лечебно изкуство „БлагостЕ“

СПЕЦИАЛНО НАГРАДА НА ПРЕЗИДЕНТА НА ФЕСТИВАЛА.

Ваучер на стойност 500 лв. за участие в МФИ „Утринна звезда“ Банско 2021

Модерен балет „ VITTO DANCE“, НЧ „П.Р.Славейков 1928 г.“ гр.Варна. х.р. Дария Аврамова.Помощник ръководител: Десислав Аврамов, Светлана Киранова.

Безплатно участие на МФИ „Утринна звезда“ 2022

ТФ „Екстрийм шоу“ Перник/София, х.р.Кирил Крумов.

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА.

Предоставена от хотел „Преслав“ Златни пясъци.

Безплатно пребиваване на 5 човека по време на МФИ „Утринна звезда“ Златни пясъци 2022

„Б2 балет“ при НЧ „Дръстър- 2012“гр.Силистра, х.р. Боряна Кьосева

Ансамбъл „Ciuleandra“ гр.Кишинев, Молдова, х.р. Йон Бенчеци.

БШ „Адажио“ – гр. Сливен, ръководител Наталия Хаджикостова

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА.

Предоставена от Пламен Сашев / a.k.a SilverBack . Участие в Международен танцов лагер в областта на Хип-хоп танците - Bring That Beat Back.

GOLDEN PASS - Радослав Рударски

SILVER PASS – Михаил Димитров

BRONZE PASS – София Попова

FULL PASS – Мелани Благоева

FULL PASS – Ерика Георгиева

FULL PASS – Денис Костадинов

КЛАСАЦИЯ ОНЛАЙН ФОРМАТ.

ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ.15-18 год.СОЛО.

І място - Тонислав Троев, гр. Шумен, х.р. Светослав Троев

ФОЛКЛОРНО ПЕЕНЕ.МИНИ.

І място - Жасмина  Живкова,“ ДГ 18 Чайка“, гр.Варна, в.п. Юлияна Ангелова

ІІ място - Мартин Василев, гр.Русе, х.р. Наталия Константинова

ІІ място - Хрисия Йорданова. Подготвителна група "Шарено герданче"към Детска градина"Осми март"гр.Търговище с ръководител Албена Димчева

ФОЛКЛОРНО ПЕЕНЕ.МИНИ.ГРУПА.

І място - Подготвителна група "Шарено герданче"към Детска градина"Осми март"гр.Търговище с ръководител Албена Димчева

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ. МИНИ

І място - Мартин Василев, гр.Русе, х.р. Наталия Константинова

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.. Категория 12 -15 год..СОЛО.

І място - Вяра Николаева Атанасова. Гр.Търговище, х.р. Галин Господинов

ЕСТРАДНО И ПОПУЛЯРНО ПЕЕНЕ.. Категория 18 - 25 год..СОЛО.

ІІ място - Светлозар Димитров Христов към НЧ "Напредък 1869" Горна Оряховица.В.П. Аделина Колева

КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ/НЕОКЛАСИКА. 9-12 год..Соло.

І място - Вяра Христофорова Недялкова.гр.София. х.р. Галина Сребрева

ХИП-ХОП И СТРИЙТ ДЕНС.. 8-12 год..Соло

ІІ място - Вилимира Христова. Танцова школа " Dance Station" гр.Силистра, х.р. Денислава Димитрова

ХИП-ХОП И СТРИЙТ ДЕНС.. 12-15 год..Соло

ІІ място - Добромира Кулева. Танцова школа " Dance Station" гр.Силистра, х.р. Денислава Димитрова

ХИП-ХОП И СТРИЙТ ДЕНС.с. 12-15 год..Дует/Трио

І място - Габриела Гочева и Добромира Кулева. Танцова школа " Dance Station" гр.Силистра, х.р. Денислава Димитрова

ХИП-ХОП И СТРИЙТ ДЕНС. 15-18 год..Соло

ІІ място - Берна Севдалинова, Танцова школа " Dance Station" гр.Силистра, х.р. Денислава Димитрова

ХИП-ХОП И СТРИЙТ ДЕНС. 18-25 год..Дует/Трио.

ІІ място - Сашко Илиев, Никола Николов и Симон Неделчев. Танцова школа " Dance Station" гр.Силистра, х.р. Денислава Димитрова

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ. ЕТНО ШОУ.БЕЛИ ДЕНС. 25+. СОЛО.

ІІ място - Семира Гамал. Гр. София

ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО.МИНИ.

Поощрителна награда - Катерина Недева. Гр.София.

ІІ място - Жасмина Иванова. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

ІІ място - Стелияна Георгиева. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

ІІ място - Елис Кемал. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова.

ІІ място - Стефани Грудева. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

І място - Димана Димова. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

І място - Георги Димов. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

І място - Вивиян Кулева. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО. 8-12 год.

ІІІ място - Емине Асан. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

ІІІ място - Селин Сюлейман. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

ІІ място - Илайда Февзи. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

ІІ място - Габриела Георгиева. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

І място - Галентина Христова. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

І място - Златина Сюзан Лон Петти . МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

І място - Пламена Петрова . МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО. 12-15 год.

ІІІ място - Дамла Тасин. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

ІІІ място - Габриела Стоянова. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

ІІ място - Дияна Железова. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

ІІ място - Виктория Пенева. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

І място - Дилек Ибрахимова. МКБППМН към Община Тервел. Рък. Виолета Янкова

Огнено шоу.

І място - Тодор Пеевски. „Totiofire-the fire artist“. гр.Пловдив.